Ambities

Monic Hendrickx wil meer dan enkel acteren

7 november 2023 12:58 | sterren | Door Marjolein Vos

© KRO-NCRV
We kennen Monic Hendrickx van haar grote acteerklussen als Carmen van Walraven-de Rue in Penoza, Nynke van Hichtum in Nynke en Anna Krzyzanowska in De Poolse Bruid. Ze won meerdere Gouden Kalveren voor haar prestaties en binnenkort zien we haar in Een Moord Kost Meer Levens. Maar als het aan de actrice ligt, gaat ze binnenkort ook produceren. 

Dat vertelt ze aan Veronica Superguide.

Betrokkenheid

Aan de voorkant van films en series betrokken zijn, dat lijkt de actrice wel wat. "Als je op tijd wordt gevraagd, dan kun je meedenken over het maakproces en de inhoud van een productie. Dat vind ik een van de leukste dingen die er is."

Leeftijd

Naar eigen zeggen is haar huidige leeftijd een lastige voor actrices. "Voor vrouwen tussen de 50 en de 60 liggen de rollen niet voor het oprapen. Tenminste, niet de interessante rollen. Je wordt vaak gevraagd als 'vrouw van' of 'moeder van' maar het is veel leuker om rollen te spelen die geen eenduidige karakters zijn en meerdere lagen hebben. Ik heb wel weer zin in een uitdagende rol waarvoor ik moet transformeren en echt m’n tanden in kan zetten."

Binnenkort kunnen we Monic in ieder geval voor de schermen zien in de serie Een Moord Kost Meer Levens, die vanaf 14 november op Videoland te zien is. Ook werkt ze op dit moment mee aan het tweede seizoen van Arcadia.

Meer over