Handen met leefregels

RTL Boulevard bevestigt komst monument Peter R. de Vries

16 juli 2023 11:18 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Peter R. de Vries krijgt een monument in Amsterdam dat het leven en de lessen van de in 2021 vermoorde misdaadverslaggever eert. Het ontwerp werd onthuld bij RTL Boulevard.

RTL Boulevard stond zaterdag uitgebreid stil bij hun collega Peter R. de Vries die precies twee jaar geleden overleed aan de verwondingen die hij opliep bij een aanslag direct na afloop van het entertainmentprogramma.

Handen

Peters zoon Royce kon onthullen dat de kunstenaar Riki Hurkmans een monument gaat maken dat volgend jaar op het Leidseplein moet staan. Het ontwerp bestaat uit twee bronzen handen die in elkaar grijpen om de helpende hand te symboliseren die De Vries aan talloze mensen bood.

Leefregels

Daarnaast komen er in maar liefst 41 talen een aantal 'leefregels' van Peter te staan die hij in een laatste brief aan zijn kinderen deelde. Royce vertelt: "Er staat onder andere: houd je rug recht en kom op voor zwakkeren en minderheden. Dat is iets wat mijn vader bij leven heel erg belangrijk vond en belangrijk vond om aan ons mee te geven."

Vechtlust

In de uitzending van Boulevard kwam ook ter sprake dat Peter zelfs na twee jaar nog dagelijks wordt gemist op de redactie van het programma. Volgens presentatrice Bridget Maasland is met name het ontbreken van zijn vechtlust een groot gemis. 

Meer over