Nederlandse actrice Bianca Krijgsman wint Emmy

25 november 2014 10:52 | sterren | Door Televizier

© Bas Losekoot - Ijswater Films

Bianca Krijgsman heeft maandagavond een International Emmy Award gewonnen in de categorie ‘Best Performance by an Actress’. Ze won het beeldje dankzij haar rol in de telefilm De Nieuwe Wereld.

Bianca Krijgsman schaart zich sinds maandagavond tussen de beste actrices ter wereld. Ze noemde het winnen van een International Emmy Award, de internationale variant van de Amerikaanse tv-prijs, tijdens haar speech "een absoluut hoogtepunt in haar carrière."

International Emmy Award

Bianca Krijgsman won de International Emmy Award dankzij haar prachtige acteerprestatie in De Nieuwe Wereld, een televisiefilm geregisseerd door Jaap van Heusden. In de film kruipt ze in de huid van Mirte, een koppige schoonmaakster in het aanmeldcentrum voor asielzoekers op Schiphol.

Bianca Krijgsman

"Ik ben blij en trots dat de regisseur, die mij helemaal niet kende, het met mij heeft aangedurfd”, vertelt Bianca. "Dit was mijn eerste dramarol, maar blijkbaar dus wel een schot in de roos."

Trots

Bianca Krijsman liet de Turkse Tuba Büyüküstün, de Britse Olivia Colman en de Argentijnse Romina Gaetani achter zich. Het is een prestatie om trots op te zijn!

De eerste kwalificatieronde van de Gouden Televizier-Ring 2015, de belangrijkste tv-prijs van Nederland, is dinsdag van start gegaan.

Meer over