Uitspraak volgt in 2023

Nicol Kremers legt getuigenis af over mishandeling Peter Gillis

23 november 2022 18:50 | sterren | Door Jef Willemsen

© Talpa
Nicol Kremers (32) heeft deze week bij de rechter-commissaris een verklaring afgegeven in de mishandelingszaak die het Openbaar Ministerie aanspant tegen haar partner Peter Gillis.

Een woordvoerder van het OM bevestigt aan RTL Boulevard dat de 32-jarige Kremers afgelopen week gehoord is over het geweldsincident waar zij en Gillis op 29 mei van dit jaar bij betrokken waren.

Oorbel

Op de bewuste avond zou Peter fysiek geweld gebruikt hebben tegen Nicol. Hij zou een oorbel uit haar oor getrokken hebben en zijn vriendin hebben gebeten in neus en rug. Het incident liep zo uit de hand dat Peter een nacht in de cel heeft doorgebracht. Tegenover de media hield het stel echter vol dat het niets dan geruchten waren. Tot duidelijk werd dat het OM genoeg reden zag om tot vervolging over te gaan.

Strafzaak

Voor zowel Peter als Nicol had die strafzaak niet gehoeven. Nicol heeft zelf ook geen aangifte gedaan. Toch werd ze opgeroepen om haar kant van het verhaal te vertellen. Of ze daadwerkelijk een bekennende verklaring heeft afgegeven blijkt als de zaak inhoudelijk wordt behandeld. De verwachte startdatum van het proces is begin volgend jaar.

Massa is Kassa

Eerder liet Talpa, de broodheer van Peter en Nicol, al weten dat het proces en een eventuele veroordeling geen onderdeel zullen zijn van Massa is Kassade realityserie die het stel voor SBS 6 maakt.

Meer over