'Handig trucje'

Olcay Gulsen geeft nooit haar echte nummer

11 augustus 2020 16:41 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
Bekend Nederland is in rep en roer nu bekend is dat het Israelisch-Amerikaanse bedrijf Lusha hun privénummers heeft weten te achterhalen. Olcay Gulsen maakt zich echter geen zorgen.

Shownieuws kon melden dat Lusha via een software applicatie de nummers van BN'ers heeft achterhaald door de persoonsgegevens van hun LinkedIn-profielen uit te pluizen. Zo zouden onder meer Eva Jinek, Patty Brard, Dennis Weening en zelfs oud-premier Balkenende te bellen zijn.

Olcays tweede lijn

Olcay Gulsen hoorde het nieuws gelaten aan bij Shownieuws. De modedeskundige schrok er totaal niet van: "Je laat toch overal je gegevens achter? Of je nou uitcheckt op een webwinkel of social media account. Het is echt wel big business voor al die databedrijven”. Daarom had Gulsen een gouden tip om het identiteitsdieven niet te makkelijk te maken: gebruik gewoon een tweede telefoon.

Slim trucje

Aan de gloednieuwe desk van Shownieuws deed Olcay haar methodes tegen hackers en identiteitsfraudeurs uit te doeken: “Ik heb er een slim trucje voor: ik gebruik mijn oude telefoon die nog een simkaartje heeft. Als ik dan bijvoorbeeld een profiel moet updaten, gebruik ik dat oude nummer. En ik wissel ook heel vaak van nummer.”

Privacy

Privacy is voor Olcay heel belangrijk, zo liet ze weten: “Ik ben daar wel zorgvuldig in. Ook als je nu naar een restaurant gaat en je moet je gegevens achterlaten. Dan geef ik ook niet mijn echte telefoonnummer. Je weet toch niet wat ze er mee gaan doen?”

Meer over