Geen stroom

Olcay Gulsen openhartig over jeugd in Isola Di Beau

12 december 2022 09:48 | sterren | Door Marjolein Vos

© Videoland still
Het is niet de eerste keer dat Olcay Gulsen vertelt over haar heftige jeugd op televisie. Toch weet ze bij Isola Di Beau de kijkers opnieuw te raken met haar verhaal.

De energiecrisis, waar veel gezinnen zich op dit moment in bevinden, komt Olcay niet onbekend voor.

Geen stroom

Zo vertelt ze aan Beau dat toen ze klein was haar gezin zeven maanden zonder stroom en warm water heeft gezeten. Haar vader had al het geld vergokt. 

Heftige onderwerpen

Het is dan ook niet voor niets dat Olcay regelmatig heftige programma's presenteert als Gestalkt en Olcay & Huiselijke geweld. Over het geweld dat ze zelf heeft ervaren, deed ze onlangs nog een boekje open in De Geknipte Gast. En dat ze dit soort programma's presenteert, heeft zeker te maken met haar eigen jeugd. Haar vader leidde aan schizofrenie en terroriseerde zijn gezin, zowel psychologisch als lichamelijk. Vooral haar moeder had het zwaar. "Ik was altijd bang dat mijn moeder dood zou zijn. Dat was mijn grootste angst", vertelt ze. 

Uit school

Na een redelijk onbezorgde dag op school, begon de ellende voor Olcay naar eigen zeggen als ze thuis kwam. "Ik hoorde aan het begin van de straat het geschreeuw al." Ze liep dan stil het huis in om maar niet op te vallen. Soms liep het zo erg uit de hand dat de politie kwam, maar dat maakte geen verschil. "Dat maakte het alleen maar erger, want zodra die weer weg waren begon het weer."

Geen sokken en lunch

Niet alleen was er zeven maanden geen stroom, ook droeg ze nooit sokken zelfs niet in de winter. Ook lunch zat er voor haar niet in. "Ik ging dan in de lerarenkamer vragen of er nog iemand een boterham voor me had." Daar werd soms zelf lacherig over gedaan, vertelt Olcay. "Ze hadden zich moeten afvragen waarom ik nooit lunch bij me had." Het raakt haar dan ook diep dat er ouders zijn die extra boterhammen meegeven aan hun kinderen voor andere kinderen die geen lunch mee hebben.

Isola di Beau is elke zondag te zien om 20.00 uur bij RTL4.

Meer over