Nieuw seizoen

Opnames Over Mijn Lijk laten Tim Hofman niet onberoerd: 'Ik zie mensen vaak nog vlak voordat ze sterven'

9 januari 2024 10:41 | sterren | Door Janine van Rooden

© Robert Lagendijk

Op dinsdag 9 januari begint het nieuwe seizoen van Over Mijn Lijk dat wederom wordt gepresenteerd door Tim Hofman. Ondanks dat hij zich voor de camera's heel professioneel opstelt, gaan de opnames hem niet in de koude kleren zitten.

Dat vertelt de presentator aan RTL Boulevard.

Over Mijn Lijk

De zakdoekjes kunnen gelijk bij de eerste aflevering alweer uit de kast worden gehaald. "We beginnen dit seizoen bij Zoë die overlijdt. Nu is dat natuurlijk geen verrassing dat zoiets kan gebeuren in Over Mijn Lijk, maar als je dat ziet zet dat haar blik op het bestaan en de dood weer in een ander perspectief", vertelt Tim over de eerste aflevering van de nieuwe reeks.

Bekijk ook: alles wat je moet weten over het nieuwe seizoen van Over Mijn Lijk

Tim Hofman

Dat hij vaak afscheid moet nemen van de kandidaten valt de presentator zwaar. "Ik ga mee om bijvoorbeeld een kist of begraafplaats uit te zoeken en mee naar de uitslagen in het ziekenhuis of een euthanasiegesprek. Ik zie mensen vaak nog vlak voor ze sterven. Dit seizoen is dat ook zo gegaan. Een halfuur van tevoren. Dat laat mij niet onberoerd."

Om de opnames zo goed, mooi en respectvol mogelijk te laten verlopen schuift Tim andere programma's speciaal aan de kant. "Ik maakte vroeger reisprogramma's, maar dat doe ik niet meer. Ik kan niet met een jetlag dat programma (Over Mijn Lijk, red.) gaan maken. Ik zou het heel erg vinden - je kan alles netjes monteren en dan ga je dat niet eens zien - maar dat ik daar dan met een half oor zit en iemand die komt te overlijden dan tegen een muur aan moet praten. Dat moet je niet willen."

Wanneer is Over Mijn Lijk te zien op tv?

Over Mijn Lijk is vanaf 9 januari 2024 elke dinsdag om 21:20 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Meer over