Oprah Winfrey geeft zichzelf rol in eigen dramaserie

Oprah Winfrey (61) heeft een rol te pakken in de nieuwe dramaserie Greenleaf. Waarschijnlijk verliep het castingproces vlekkeloos, want Winfrey is zelf een van de producenten.

Greenleaf vertelt het verhaal van de fictieve, razend populaire bisschop James Greenleaf (gespeeld door Keith David) en zijn familie.

Megakerkenschandaal

Greenleaf staat aan het hoofd van zijn eigen Greenleaf World Ministries. Voor buitenstaanders lijkt de predikant niets dan goeds in de zin te hebben en is zijn kerk vooral een gebedshuis, maar de mantel van gods liefde bedekt een duistere onderwereld vol corruptie en schandalen. De show lijkt daarmee het reilen en zeilen op de hak te nemen van de typisch Amerikaanse megakerken waar religieuze leiders enorm veel macht, geld en invloed hebben. 

Oprah speelt Mavis McCready

Sinds haar iconische talkshow stopte heeft Oprah zich meer en meer toegelegd op een loopbaan als actrice. In 2013 had ze een goed ontvangen rol in de film The Butler. In Greenleaf lijkt ze het te houden op een bescheiden bijrolletje. Ze kruipt in de huid van Mavis McCready, de zus van Greenfields op geld beluste echtgenote Mae.

De door Winfrey geproduceerde dramareeks gaat in 2016 van start. 

Reageren