Oprah Winfrey was zenuwinzinking nabij

21 September 2013 19:02 | sterren | Door Televizier

Het had niet veel gescheeld of Oprah Winfrey had een zenuwinzinking gehad. De zorgen rond haar kabelzender OWN werden de talkshowhost bijna teveel.

Oprah, bekend om haar innerlijke rust, deed deze opvallende onthulling in een interview met Acces Hollywood.

"Ik herkende de symptomen"

Oprah had in eerste instantie helemaal niet door dat ze op instorten stond. Ze realiseerde zich pas dat er iets mis was toen ze regisseur Jason Russell interviewde. Hij raakte na een zware depressie zo verward dat hij naakt en krijsend door zijn buurt rende. "Ik herkende de symptomen waar Jason over sprak", aldus Oprah "Niet dat ik naakt over straat wilde rennen, laat dat duidelijk zijn."

Oprah kon er niets meer bij hebben

Toch duurde het eventjes voordat ze écht besefte dat ze een probleem had. "In het begin bleef ik gewoon druk bezig, terwijl ik me helemaal verdoofd voelde. Maar op een gegeven moment was ik voiceovers aan het inspreken en moest ik tussen elke pagina door even mijn ogen dicht doen. Kijken naar de tekst en die tegelijkertijd inspreken was teveel voor mijn brein. Ik kon er gewoon niets meer bij hebben."

Oprahs zorgenkindje OWN

Reden voor Winfrey's fragiele mentale toestand waren de opstartmoeilijkheden van haar eigen zender OWN. Het kabelkanaal had een lastige start, wist met moeite kijkers te vinden en lange tijd leek het erop alsof OWN ten dode was opgeschreven. Dat hakte er, onbewust, behoorlijk in bij Oprah die niet kon geloven dat haar zender de verwachtingen niet waarmaakte. "Ik dacht: 'Dit is God, die me zegt dat ik een andere richting op moet."

Sinds dit persoonlijke inzicht zitten de kijkcijfers van OWN overigens in de lift. 

Meer over