Interview

Özcan Akyol ontvangt Ronald Koeman in Sterren op het Doek: 'Een lieve, openhartige man'

29 oktober 2022 10:05 | sterren | Door Ernest Marx

© Amy van Leiden/MAX

Het nieuwe seizoen van Sterren op het Doek trapt af met Ronald Koeman. Presentator Özcan Akyol was aangenaam verrast door zijn gast, die hij vooraf had inschat als een wat harde man.

“Het beeld dat ik van Ronald Koeman had, is heel anders dan hoe ik hem meemaakte tijdens de opnames van Sterren op het doek”, vertelt presentator Özcan Akyol. De oud-voetballer en trainer is te gast in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen.

Ronald Koeman

“Ik had hem nooit eerder gesproken, maar kende hem natuurlijk wel als voetballer en trainer. Ik denk dat de voetbalwereld mensen dwingt om hard te zijn. Als trainer bij Oranje en Barcelona heb ik hem toch regelmatig langs de lijn driftig met zijn handen zien gebaren of bijvoorbeeld horen klagen over scheidsrechters. Bij voetbal zitten mensen toch altijd in een bepaalde emotie. Daar is in de uitzending helemaal niets van terug te zien. Het is gewoon een ontzettend lieve, openhartige man.”

Sterren op het Doek

Dit wordt alweer het vijfde seizoen van Sterren op het Doek dat Akyol presenteert sinds hij het van stokje in 2019 overnam van Hanneke Groenteman. De opzet van het programma is nog altijd ongewijzigd. Terwijl de presentator de bekende Nederlander interviewt, portretteren drie kunstenaars hem of haar. Het portret dat het meest in de smaak valt, gaat met de BN’er mee naar huis.

Özcan Akyol

Binnen deze setting voelde Koeman zich volgens Akyol op zijn gemak: “Volgens mij is hij iemand die heel erg op zijn intuïtie afgaat. Ik denk dat hij zich al gauw prettig voelde in de studio en ons vertrouwde, waardoor hij heel goed meedeed. Ik vond hem ook heel attent richting de kunstenaars. Voetballers en trainers zijn over het algemeen erg gewend om vragen te beantwoorden en in de belangstelling te staan. Leuk was dat Koeman juist degene was die allerlei vragen aan de kunstenaars stelde. Hij was oprecht nieuwsgierig naar hun werkwijze. Dat vond ik mooi om te zien.”

Sterren op het Doek is vanaf zaterdag 29 oktober weer wekelijks om 20:30 uur te zien op NPO2

Meer over