Patricia Paay gelukkig in de liefde

Patricia Paay en haar 42 jaar jongere liefde Maurice Diks gaven hun eerste televisie interview bij Carlo's TV Cafe.

Carlo Boszhard en co-host Frans Bauer vroegen het paar 't spreekwoordelijke hemd van het lijf.

Leren kennen

De geliefden leerden elkaar kennen tijdens een concert. Patricia zat in het VIP gedeelte, maar Maurice lukte het op den duur toch oogcontact met de diva te maken. Ze besloot op hem af te stappen voor een praatje. Hij bleek zo lekker te "kwebbelen" dat Patricia aan het eind van de avond besloot haar nummer te geven omdat hij zo schattig was. Daarmee bleef het contact in stand.

Langzame romance

Toch duurde het even voordat de liefde opbloeide van Patricia's kant. Maurice kwam regelmatig op visite. Dat groeide uit van een paar uurtjes tot steeds langer en op een gegeven moment kwam hij op vrijdag om pas maandag weer naar huis te gaan. Patricia was vooral onder de indruk van het feit dat Maurice haar als eerste, zonder aanmoediging, op de mond zoende. Naar eigen zeggen durven vrij weinig mannen dat niet en moet het initiatief altijd van haar kant komen.

Toestemming ouders

Ook de ouders van het kersverse stel hebben vrede met hun liefde. Patricia: "Mijn ouders zijn bijna 90 en de liefste van de hele wereld. Ze zagen dat ik gelukkig ben en dat het weer typisch iets voor mij is." Maurice z'n ouders dachten er hetzelfde over, ze wisten al dat hun zoon op oudere vrouwen viel.

Toekomst

Patricia en Maurice bekijken hun relatie nuchter. Patricia: "De toekomst is heel onbetrouwbaar. Niemand heeft de toekomst, elke dag dat je gelukkig bent is meegenomen. Het leven bestaat uit fases en momenteel doen we dit. Het voelt goed. Over een oudere man met een jongere vrouw hoor je niemand."

Huwelijk

Carlo probeerde voorzichtig of het tweetal misschien al aan een huwelijk dacht. Het stel had 't er nog niet over gehad maar Patricia sluit het niet direct uit. Ze noemt Maurice een van de leukste mannen die ze heeft meegemaakt: "En we hoeven niet te scheiden", lacht La Paay: "Ik ga vanzelf dood."

Reageren