Paul de Leeuw blijft bij RTL 4 op de buis met eigen programma’s

23 mei 2014 16:24 | sterren | Door Televizier

© (c) William Rutten

Hoewel Paul verbonden is en blijft aan de VARA, zal hij niet stoppen met het maken van programma’s voor RTL 4. De presentator bedenkt zelf nieuwe programma’s voor de zender.

Programmadirecteur van RTL, Erland Galjaard, vertelt aan Nu.nl dat RTL 4 nog niet klaar is met De Leeuw.

Uitstapjes naar RTL 4

Al heel lang was Paul alleen te zien bij de Publieke Omroep, maar sinds kort maakt de bekende presentator ook uitstapjes naar de commerciëlen. Zo maakte hij deel uit van het Wie Ben Ik?-panel en presenteert hij Het Zijn Net Mensen. "Dat programma was een idee van hem", zegt Galjaard. "En binnenkort komen we weer met een nieuw idee van hem, dus in het najaar is hij weer te zien met een nieuw programma op RTL4."

VARA versus RTL 4

Daarnaast blijft de alleskunner ook verbonden aan de VARA, waar hij het succesvolle programma De Kwis maakt. "Een erg leuk programma en dat doet hij erg goed”, aldus Galjaard. De programmadirecteur is niet van plan om Paul de Leeuw bij de VARA weg te halen: "De kijker moet zoveel mogelijk kunnen genieten van de verschillende kwaliteiten van Paul. Bij ons zijn dat net wat andere programma's dan bij de VARA. Wat mij betreft is dat een prima verdeling zo."

Ook vanavond is Paul de Leeuw weer te zien in Het Zijn Net Mensen. Het programma begint om 20:30 uur op RTL 4.

Meer over