'Intimiderend en irritant'

Paul de Leeuw open over collega’s pesten in Boerderij van Dorst

21 november 2022 10:24 | sterren | Door Esther Hut

© BNNVARA

Na alle onthullingen over Matthijs van Nieuwkerk in DWDD afgelopen weekend, ging een gesprek in Boerderij van Dorst gisteravond ook over de sfeer op de werkvloer. Een bijzondere timing was het wel, want ook Paul de Leeuw gaf eerlijk toe dat hij mensen het leven wel eens zuur heeft gemaakt.

Paul de Leeuw en Simone Weimans waren gisteravond te zien in Boerderij van Dorst en als Raven vraagt of zij zichzelf een goede collega vinden, geeft Paul eerlijk toe dat hij dat niet vindt.

Irritant

Op de vraag of hij wel eens boos wordt antwoordt hij: “Naarmate je ouder wordt veel minder, maar mensen die dit zien en met mij werkten, zullen ongetwijfeld zeggen dat ik soms irritant en naar was. Je streeft naar perfectie en het ultieme en daarin neem je iedereen mee".

De presentator vertelt onder andere dat hij zijn collega’s pestte voordat de camera’s aangingen. Het was volgens hem niet ‘naar bedoeld, maar meer om zichzelf scherp te krijgen.’

Intimiderend overkomen

De Leeuw is zich wel bewust van het gedrag en hoe het kan overkomen op zijn collega’s. "Ik denk dat ik sowieso intimiderend kan overkomen omdat ik veel ben en veel praat en altijd het hoogste woord voer. Je gaat over de grens soms en dan moet je gecorrigeerd worden."

Boerderij van Dorst is elke zondagavond te zien om 21:10 uur op NPO3. De aflevering met Paul de Leeuw en Simone Weimans is online terug te zien op NPO start.

Meer over