Geen gebroken nachten

Paul de Leeuw reageert op tegenvallende kijkcijfers Busje Komt Zo

17 juni 2022 09:24 | sterren | Door Judith Regeling

© Annemieke van der Togt
Waar Paul de Leeuw in zijn gloriejaren nog miljoenen kijkers wist te amuseren met zijn shows, lijkt die tijd inmiddels over. Zijn programma Busje Komt Zo trekt immers geen 500.000 kijkers meer. Maar wakker ligt hij er niet van.

Dit geeft hij toe in de podcast Dit Komt Nooit Meer Goed.

Lees ook: De TV van gisteren: Paul de Leeuw en Hans Kesting stelen de show 

Busje Komt Zo

In het programma Busje Komt Zo trekt de tv-presentator samen met goede vriend Hans Kesting door het land om mensen te verrassen. Van tevoren weet hij vaak niet waar hij uitkomt, want dat laat hij over aan zijn fans. Het eerste seizoen hiervan was redelijk succesvol, maar helaas valt dat niet te zeggen over de tweede reeks. Zo keken er woensdag nog slechts 470.000 kijkers naar het programma dat op primetime wordt uitgezonden.

Paul de Leeuw

Toch is dit niet iets wat Paul de Leeuw zorgen baart. "Daar lig ik niet wakker van, want dit is wat ik kan", vertelt hij nu openhartig in de podcast. "Dit is het allerbeste dat ik sinds jaren heb gedaan. Als het dan niet wordt bekeken, dan is misschien het momentum voorbij. Het kan ook andere redenen hebben, de NPO gaat het ook veel onderzoeken. Ze hebben wel aangegeven dat ze zelf heel blij zijn met het programma en dat ze er ook van balen."

Fittere levensstijl

Voor Paul de Leeuw hebben de mindere kijkcijfers echter vooral iets goeds gebracht: hij is namelijk veranderd in een ware fitboy! En dat is niet voor niets, want hij zag zichzelf terug en dacht: "Jezus, wat word ik toch dik. Na die eerste teleurstellende kijkcijfers heb ik een personal trainer gebeld. (...) Die gozer heeft mijn knopje van sportiviteit gevonden. Ik ben al drie weken bezig, ben echt aan een streng dieet, ik ben aan het sporten. En ik ben inmiddels bijna zeven kilo afgevallen."

Busje Komt Zo is iedere woensdagavond om 21:30 uur te zien op NPO1.

Meer over