'Ik ga het toch vragen!'

Paul de Leeuw reageert op ophef rond homo-uitspraken Harry Mens

19 september 2023 21:48 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
Harry Mens deed de nodige wenkbrauwen fronsen toen hij afgelopen zondag in Business class vroeg aan Paul de Leeuw of zijn twee geadopteerde zoons misschien ook homo waren omdat ze door twee mannen zijn opgevoed. Bij Khalid & Sophie reageert De Leeuw op de ophef.

Het was opmerkelijke televisie: Paul de Leeuw die aanschuift bij het tot de laatste seconde gesponsorde Business class van Harry Mens (76)

Snuffelstage

Paul was er om Hotel Hollandia te promoten, zijn nieuwe zaterdagavondshow vanuit een fictief hotel. Daarom wilde hij op snuffelstage bij Harry die zijn talkshow al jaren vanuit hotels maakt. De zogenoemde snuffelstage mondde uit in een onnavolgbaar hak op de tak gesprek met als hoogtepunt Harry's ietwat gedateerde visie op seksuele geaardheid die hij naar eigen zeggen 'bij de kapper' had gehoord. Bij Khalid & Sophie keek Paul het fragment met een grote glimlach terug. 

Voorgesprek

Het blijkt dat De Leeuw al wist dat de vraag over de geaardheid van zijn zoons eraan kwam: "Ik moet eerlijk zeggen: wat 'ie is, is 'ie. In het voorgesprek 's morgens, het begint om 9.30 uur, begon hij er al over. Toen had ik al uitgelegd: "Maar Harry, dat zit niet zo, dat je homo's kunt maken." Hij zei: "Ik ga het toch vragen!" Dat vond ik heel geestig."

Grap

Wat Paul betreft was het echt een grap, ook omdat hij al langer bekend is met Harry en zijn strapatsen. "Een paar jaar geleden heeft hij voor Sinterklaas het gedicht van mijn zoon ingesproken. Mijn zoon heeft een guilty pleasure en dat is Business classDus toen zei ik tegen mijn club: als we dan publiciteit moeten maken en in een hotel een talkshow maak, dan moet ik daar heen omdat hij het al zo lang doet."

Meer over