Paulien Cornelisse (36)

Schrijver en cabaretière: "Ik bleef er vrij nuchter onder."

Hoe heb je je voorbereid? 

"Ik ben naar de kapper gegaan zodat mijn haar niet al te stom zou zitten. En natuurlijk zag ik er op de persfoto toch afschuwelijk uit."

Welke medekandidaat heeft je het meest verrast?

"Het verraste me dat ik met Daniël Boissevain ontzettend kon lachen en dat ik met Kees Tol zo lekker muziek kon luisteren (en lachen trouwens ook)."

Wat was je tactiek en waarom zou jij een goede Mol kunnen zijn? 

"Tactiek: nul. Ik ben nooit bezig met tactiek. Daar zou ik veel te zenuwachtig van worden. Ik zou een goede Mol zijn omdat ik mijn mond kan houden als dat nodig is."

Wat viel je mee of tegen aan jezelf? 

"Het viel me mee dat ik niet zo meeging in de gekte van het spel. Ik bleef er vrij nuchter onder, waardoor ik denk dat ik nooit bij een sekte terecht zal komen – een angst die ik vroeger had nadat ik Gevangenis met open deur (van Jan Terlouw, red.) had gelezen. Het viel me tegen dat ik zenuwachtig werd als anderen tactisch deden."

Wat was het leugentje tegenover vrienden en familie over waar je naartoe was?

"Dat had ik nogal stom aangepakt: ik had sommige mensen verteld dat ik naar mijn broer in Zwitserland ging, terwijl anderen dachten dat ik op een soort schrijfretraite (ha ha) was in Noord-Frankrijk. Daar had ik ook nog bij verzonnen dat ik een vriendin ging helpen met het opknappen van een huisje. Gevolg: verwarring, niet meer weten tegen wie wat gezegd. Argh."

Reageren