Bij Shownieuws

Peter Faber verschijnt met gehavend gezicht op televisie

15 juni 2022 22:37 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
Kijkers van de zomerse editie van Shownieuws keken ongetwijfeld vreemd op toen Peter Faber met fikse verwondingen aan zijn gezicht z'n opwachting maakte in het entertainmentprogramma. Wat is er aan de hand?

William Rutten verzorgt voor Shownieuws de online rubriek Op de gevoelige plaat waarin hij aan de hand van foto's uit zijn rijke archief praat met bekende Nederlanders over hun leven en werk. 

Gewond

Deze week verwelkomde Rutten acteur Peter Faber die in zijn 78 jaar heel wat hoogte- en dieptepunten heeft meegemaakt waar voldoende over te vertellen valt. Peter zat op z'n praatstoel en vertelde onder meer over zijn vijf huwelijken en hoe de liefde voor zijn kinderen en kleinkinderen inmiddels alles bepalend is voor hem. Maar wat vooral opviel waren de verwondingen in zijn gezicht: Fabers oog en voorhoofd waren bont, blauw en bepleisterd.

Ongelukje

Aan tafel vertelde William aan zijn Shownieuws collega's hoe de vork in de steel zit: Peter was gewond geraakt door een pijnlijk ongelukje in de slaapkamer. Faber en zijn vijfde vrouw Rosanna wonen apart, maar slapen geregeld bij elkaar. Tijdens een van die logeerpartijtjes was Peter aan de andere kant van het bed gaan liggen. In zijn slaap rolde hij ongemerkt van het verhoogde matras en viel hij plat op zijn gezicht. Maar waar andere BN'ers in zo'n geval af zouden bellen, liet Peter zich niet kennen en verscheen hij gewoon voor de lens. 

Meer over