Na wekenlange ontkenning

Peter Gillis biecht 'incident in privésfeer' met Nicol op

2 augustus 2022 20:52 | sterren | Door Jef Willemsen

© SBS 6
Peter Gillis hield wekenlang stellig vol dat het 'onzin en niet waar' was dat hij zijn vriendin Nicol zou hebben mishandeld. De realityster slikt die beweringen alsnog in.

Gillis laat namens zijn advocaat Ton van de Biezenbos weten dat er eind mei inderdaad een "incident in de privésfeer" heeft plaatsgevonden waar ook de politie bij betrokken is geraakt.

Nacht in de cel

Half juli kwam aan het licht dat de politie op 29 mei een 60-jarige man op vakantiepark Prinsenmeer zou hebben aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn vriendin. De man in kwestie zou een nacht in de cel hebben doorgebracht. 

Geruchten

Al snel kwamen de geruchten naar buiten dat het slachtoffer Nicol Kremers zou zijn en dat de zestigjarige verdachte toch echt haar eigen partner Peter Gillis zou zijn. De Massa is kassa-sterren beriepen zich op hun zelfbedachte mediacode en gaven 'code rood' af waarmee ze alles ontkennen. 

Voorkomen

Maar ontkennen heeft in dit geval vrij weinig zin. Het openbaar ministerie zag voldoende reden om de 60-jarige verdachte strafrechtelijk te vervolgen. 12 augustus wordt de zaak inhoudelijk behandeld tijdens een openbare pro forma zitting waarbij ook de namen van de betrokkenen worden genoemd. 

Vervolging

De advocaat van de familie Gillis laat in zijn verklaring verder weten dat de vervolging buiten de wil om is van de betrokkenen, waarmee hij indirect bevestigt dat zowel Peter als Nicol bij het 'incident' betrokken zijn. Gillis en zijn vriendin vieren momenteel nog vakantie aan het Gardameer.

Massa is kassa

Grote vraag is wat Talpa gaat doen met Massa is kassa, de populaire realityserie rond de familie Gillis die komend seizoen weer van start gaat bij SBS 6. De zender heeft nog niet laten weten of de reeks doorgaat of tot nader orde op de plank blijft liggen. 

Meer over