Vanwege onbetaalde overuren werknemer

Peter Gillis moet weer voor de rechter verschijnen

20 februari 2024 12:08 | sterren | Door Tessa Kok

© ANP / Fotograaf Rob Engelaar
Vakantieparkondernemer en realityster Peter Gillis komt keer op keer in de problemen. Een werknemer van een van zijn vakantieparken heeft een rechtszaak aangespannen wegens het niet uitbetalen van vele overuren en beweert dat hij gedwongen werd om door te werken terwijl hij een longontsteking had. 

Dat meldt het AD. Deze nieuwe zaak betekent dat Peter binnenkort weer voor de rechter moet verschijnen. Een woordvoerder van de rechtbank in Eindhoven heeft bevestigd dat de zaak gepland staat voor 28 februari. 

Overuren werknemer

Het draait om werknemer Samir in deze zaak, die ook even te zien was in de realityserie Massa is Kassa. Samir was in juli 2023 voor enige tijd ziek, vermoedelijk als gevolg van het vele overwerken. Zelfs toen hij een longontsteking had, moest hij door blijven werken. Dit zou hebben geleid tot een arbeidsconflict, waardoor er nu een zaak bij de rechtbank ligt vanwege niet-betaalde overuren en te lage inschaling van de medewerker. 

Het gaat niet om slechts een paar overuren, maar om vele tientallen overuren per jaar gedurende ongeveer vijf jaar.  Gillis zou naar verluidt het oordeel van een beroepscommissie genegeerd hebben. Daarna is werknemer Samir naar de rechter gestapt. Als gevolg van het arbeidsconflict heeft Samir een burn-out gekregen. Officieel is hij nog wel in dienst bij de onderneming van Gillis. 

Rechtszaak na rechtszaak

Het is niet de eerste keer dat Peter Gillis in opspraak komt en voor de rechter moet verschijnen. Zo is hij aangeklaagd door zijn ex-vriendin Nicol Kremers wegens mishandeling, wordt hij vervolgd voor belastingfraude en heeft hij meerdere vakantieparken moeten sluiten.

Ondanks alle ophef rondom de realityster, wordt er momenteel gewerkt aan een twaalfde seizoen van zijn realityserie Familie Gillis: Massa is Kassa.

Meer over