Peter R. De Vries onthult oorzaak van zijn vete met Johan Derksen

26 mei 2015 15:30 | sterren | Door Televizier

© William Rutten

Trouwe kijkers van Voetbal International weten dat Johan Derksen geen fan is van Peter R. De Vries. De misdaadverslaggever onthult op zijn blog waarom. 

Aanleiding voor Peters openhartigheid is een passage uit het boek Topshow over het reilen en zeilen achter de schermen van het met een Gouden Televizier-Ring bekroonde voetbalprogramma. Hierin wordt hij door Derksen "de meest enge man van Nederland" genoemd.

VI's vermeende e-mailkraak

De vete tussen Peter en Johan is opmerkelijk, tot eind 2008 schoof De Vries namelijk met enige regelmaat aan bij Voetbal International. Dat leidde volgens Peter tot "best vermakelijke confrontaties" en gaven de beide heren elkaar de hand na afloop. Maar dat alles veranderde toen Peter onthulde dat een verslaggever van het blad Voetbal International de mailboxen had gehackt van de toenmalige Ajax-voorzitter John Jaakke en assistent-trainer Hennie Spijkerman. De journalist had maandenlang vertrouwelijke gegevens verzameld en verkocht aan VI, waar Johan Derksen destijds hoofdredacteur was. Johan ontkende te weten dat het ging om gestolen informatie, maar dat betwijfelde Peter. In een column in clubblad Ajax Life noemde hij Derksen daarom ook "een journalistieke heler". Dat schoot Johan behoorlijk in het verkeerde keelgat en sindsdien is de misdaadverslaggever persona non grata.

Peter R niet meer welkom bij VI

Peter schrijft verder dat hij sinds z'n column niet meer welkom is bij het voetbalprogramma en dat per irect ook een groot interview dat Wilfred Genee met hem had gedaan voor het blad werd geschrapt. "Wie dit niet gelooft: vraag het aan Wilfred. Hij heeft het interview later alsnog verkocht aan Nieuwe Revu." De Vries besluit zijn stuk met een onthulling over de voetbalcommentator die altijd stelt dat "iedereen alles over hem mag roepen". In zijn eigen woorden: "Als ik word uitgenodigd bij VI, zegt De Grote Johan Derksen: ‘Dan kom IK niet, dan blijf ik thuis’. En dus nodigt men mij maar niet meer uit. Dat zijn de feiten."

De volledige tekst van Peter R. is hier te lezen.

Meer over