‘Backstabber’

Peter van der Vorst boos op Anouk na Voice-exit

28 maart 2022 20:03 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Anouk maakte geen vrienden toen ze afgelopen januari publiekelijk opstapte als coach van The voice of Holland na de onthullingen over misstanden achter de schermen. 

In de 538-middagshow van Coen Swijnenberg en Sander Lantinga reageert Anouk voor het eerst op de nasleep van haar beslissing. Ze kreeg een boos belletje van RTL-programmadirecteur Peter van der Vorst.

'Goede band'

Van der Vorst was onaangenaam verrast door Anouks eenzijdige beslissing niet terug te keren en stak zijn ongenoegen niet onder stoelen of banken: "Ik heb 'm als een soort gillend speenvarken aan de telefoon gekregen. Hij begon te gillen dat ik een backstabber was en dat we ’t allemaal samen hand-in-hand moesten oplossen want we hadden zo’n goede band. Nou, dat heb ik helemaal niet. Ik heb die man drie keer gezien. We hebben gewoon een zakelijke afspraak."

'Fakkin' waffel'

Anouk was niet onder de indruk van die tirade en diende haar voormalig werkgever van repliek: "Ik zei 'gast, hou je fakking waffel dicht, je kan beter zo lopen gillen tegen al die gasten die hun lul niet in de broek kunnen houden'. En daarna heb ik nooit meer iemand gesproken."

Comeback

In hetzelfde radiogesprek kwam Anouk enigszins terug op haar eerdere besluit nooit meer terug te keren bij de talentenjacht: "Er zou eerst goed gepraat moeten worden. Er moet een bezem doorheen. Maar zoals het nu gaat? Het feit dat er niet wordt gepraat na alles is al heel alarmerend."

Geen comeback

In RTL Boulevard werden Anouks uitspraken besproken en ook Peter van der Vorst werd naar zijn kant van het verhaal gevraagd. Hij bevestigde overvallen te zijn geweest door Anouks besluit en dat de bewoordingen in hun gesprek heftig waren. Of Van der Vorst openstaat voor een comeback van de zangeres bij The voice valt te betwijfelen: hij liet weten te hopen dat de concerten van Anouk snel uitverkocht zijn.

Meer over