Peter van der Vorst presenteert nieuw tv-programma Hotel Divorce

2 december 2013 09:53 | sterren | Door Televizier

In het voor of najaar van 2014 is op RTL 4 het nieuwe programma Divorce Hotel te zien. In de tv-reeks krijgen echtparen de mogelijkheid om binnen een paar dagen van elkaar te scheiden.

Een scheiding levert enorm veel regelwerk op. In het Divorce Hotel worden advocaten, notarissen en zelfs psychologen ingehuurd om de boel snel te regelen. Daardoor duurt het proces dat soms jaren kan duren slechts een paar dagen.

Peter van der Vorst

Het idee is afkomstig van Peter van der Vorst. “Ik zat gewoon te googlen en toen kwam ik op Divorce Hotel terecht, een echtscheidingshotel van Jim Halfens” vertelde de presentator recentelijk in RTL Late Night.

Maatschappelijk thema

Het is een belangrijk maatschappelijk thema, vertelt Van der Vorst: “Ik vind het wel een heel boeiend onderwerp omdat het zo vaak voorkomt en eigenlijk weet je als buitenstaander helemaal niet wat er gebeurt tijdens zo’n echtscheiding”.

Hulpprogramma's

Peter van der Vorst is het gezicht van verschillende hulpprogramma’s. Zo presenteert op hij dit moment Gepest, Mijn Leven in Puin en sinds 2013 ook Verslaafd. Peter helpt dan ook graag mensen uit de brand: “Ik vind het oprecht mooi om met mijn vak mensen echt te kunnen helpen. Dat hebben we met Gepest en Verslaafd! gedaan en dat kan met dit programma ook” .

Meer over