Peter van der Vorst vindt openbaar affectie tonen steeds lastiger

Presentator Peter van der Vorst is voorzichter geworden met het tonen van affectie richting zijn echtgenoot in het openbaar. Dat vertelt hij in Het Parool. Ook beledigingen met betrekking tot zijn homoseksuele geaardheid maakt Van der Vorst nog altijd mee.

De recente schietpartij in een homoclub in het Amerikaanse Orlando hebben bij de tijdelijke RTL Late Night-presentator de ogen geopend wat betreft het tonen van affectie op straat. "Ik denk dat iedere homo dat onbewust doet", vertelt Van der Vorst in gesprek met Het Parool. "Je toont op een Amsterdamse straathoek niet langer onbezorgd je liefde aan elkaar. Ik hoor nu te veel verhalen over scheldpartijen of zelfs mishandeling. In die zin wordt het ook in ons land steeds enger."

Beledigingen

De presentator krijgt nog altijd te maken met mensen die hem beledigen om zijn homoseksuele geaardheid. Van der Vorst laat zich niet voor gek zetten. "Meestal stap ik er direct op af. Laatst passeerde ik weer zo'n clubje en hoorde ik hoe die jongens achter mijn rug allerlei beledigingen fluisterden. Ik heb me omgedraaid en heb ze zo de huid vol gescholden dat ze zich rot schrokken en wegrenden. Dat luchtte me enorm op."

Nederlandse jongeren

De schietpartij in Orlando was een actie van een man met Islamitische achtergrond, maar volgens Van der Vorst zijn het voornamelijk de Nederlandse jongeren zelf die homofoob gedrag vertonen. "Ik krijg juist meer negatieve opmerkingen van groepjes blanke Nederlandse jongens van een jaar of zestien, zeventien. Zogenaamd grappig en stoer, maar gewoon kwetsend. Het woord homo wordt nog steeds als scheldwoord gebruikt."

Reageren