Verder zonder 'Sis'

Programma 'Hier zijn de Van Rossems' krijgt een vervolg

28 augustus 2022 07:29 | sterren | Door Marjolein Vos

© ANP Kippa - Levin den Boer
Het programma Hier zijn de Van Rossems gaat door zonder Sis Mary, heeft Maarten van Rossem bekend gemaakt. In het programma van NTR besprek Maarten met broer Vincent en zus Mary het culturele erfgoed van verschillende steden. Of de serie door zou gaan, was lange tijd onbekend. Zus Mary, ook wel Sis in de serie, overleed in mei.

De kunsthistorica en presentatrice ’Sis’ overleed op 77-jarige leeftijd, twee dagen nadat ze vanwege een val in haar woning in een Utrechts ziekenhuis was opgenomen. De bijnaam Sis kreeg Mary van Maarten en is een afkorting van het Engelse woord ’sister’.

Licht gewijzigde vorm

In Maarten van Rossem - De Podcast onthult Maarten nu dat er doorgegaan wordt met het programma. "Mijn broer en ik hebben toestemming gekregen om door te gaan." Toch zal niet alles hetzelfde zijn. De historicus laat weten dat het wel 'in een licht gewijzigde vorm' zal zijn. "Je hebt sowieso mensen die zeggen: het wordt niks zonder zijn zuster." Dit is iets wat Maarten ook liever niet wilde, maar volgens hem is het nu eenmaal zo en daarmee moet geleefd worden volgens de historicus. 

Opnames

Er zijn verschillende vergaderingen geweest om te kijken hoe het programma, dat al sinds 2015 loopt, verder uitgevoerd gaat worden. De locaties zijn wel al grotendeels bekend en eind september wordt er gestart met de opnames. 

Meer over