Na zijn acties

Radmilo Soda blikt terug op Expeditie Robinson: 'Het leek wel alsof er een bom van meningen op me werd gegooid'

5 december 2023 13:24 | sterren | Door Tessa Kok

Radmilo Soda zorgde dit seizoen voor flink wat opschudding in Expeditie Robinson. Zo deed hij er alles aan om mede-kandidaat Krista Arriëns naar huis te sturen en noemde hij haar zelfs Robinson-onwaardig. 

Ondanks zijn verlangen naar thuis, zou hij het eiland niet verlaten als Krista nog in de expeditie zat. En dat viel niet bij alle kijkers goed in de smaak. ''Het leek wel alsof er een bom van meningen op me werd gegooid”, zegt Radmilo erover tegen Veronica Superguide.

Lees ook: Alles over Expeditie Robinson 2023 

Blijft een spel

Radmilo kon rekenen op veel kritiek van de kijkers thuis. In een interview vertelt hij wat hij daarvan vindt. ''Het blijft een spel, maar het leek alsof mensen dat vergeten waren. Het is vreemd om te merken hoe persoonlijk kijkers dat soms nemen. Ergens snap ik het ook wel, want iedereen heeft zo zijn voorkeur in welke kandidaat hij of zij het beste vindt. Dan is het niet leuk als diegene door mij naar huis moet'', concludeert hij. 

Dat hij zoveel negatieve reacties heeft ontvangen, begrijpt hij ook wel. ''Ik neem het de mensen ook niet kwalijk dat ze zo reageerden, want in de montage wordt het één en ander in elkaar geknutseld op een manier die interessant genoeg is voor de kijkers. Er moet wel drama zijn natuurlijk.''

Exit Krista

Verder vertelt hij dat er maar een deel van de dag in de uitzending getoond wordt, waardoor niet alles wat er gebeurde te zien was. De kijker vraagt zich af waarom ik me tegen zo’n meisje als zij keerde, maar er gebeurt tijdens Expeditie Robinson meer dan je ziet. Niet ál het gedrag van Krista tegenover de groep was te zien in de afleveringen.”

Ondanks dat hij veel kritiek kreeg op zijn actie om Krista uit de expeditie werken, heeft hij er geen spijt van. “Ik heb gedaan wat ik heb gezegd en heb me nooit anders voorgedaan dan ik ben. Nee, ik heb er óók geen spijt van dat ik Krista Robinson-onwaardig genoemd heb. Natuurlijk heb ik het hard gespeeld toen ik tijdens de Eilandraad met drie stemmen gooide, maar ik sta nog altijd achter mijn keuze van toen.”

De bekende personal trainer ontving niet alleen negatieve reacties, ook een aantal positieve. ''In de media zijn goede berichten over mij verschenen, bijvoorbeeld dat het spel eindelijk weer eens hard gespeeld werd. Veel kijkers konden dat ook wel waarderen.''

Winnaar Expeditie Robinson

Nu is de grote vraag: voor wie juicht Radmilo eigenlijk nog? “Ik zou het heel leuk vinden als Guido wint. Ik gun hem dat, al vind ik dat Willem ook een strijder is.” Naast Guido en Willem spreekt hij ook Expeditie Robinson-kandidaten Iris, Chelsey en Floris nog. Met Krista is er geen vriendschap, maar de twee ontwijken elkaar niet. ''We zijn volwassen mensen en ook zij realiseert zich dat het maar een spel is.” 

Aanstaande zondag is de halve finale van Expeditie Robinson om 20.00 uur op RTL4 te zien.

Meer over