Reinout Oerlemans verkoopt Eyeworks aan Warner Bros

11 februari 2014 16:28 | sterren | Door Televizier

Warner Bros zou 200 miljoen euro hebben betaald voor het tv-productiebedrijf van Reinout Oerlemans. Op de vestiging in Amerika na zijn alle vestigingen verkocht.

Reinout Oerlemans richtte het bedrijf in 2001 op. Eyeworks groeide en groeide. Op dit moment zijn er in meer dan 50 landen programma’s van Eyeworks te zien.

Programma’s

Bekende programma’s van het productiebedrijf zijn onder andere Flikken Maastricht, Sterren dansen op het ijs en De Nationale IQ-Test.

Gezin

Niet alleen Reinout zelf, maar zijn hele gezin krijgt te maken met de verkoop. Het persbericht van Eyeworks meldt: "Reinout Oerlemans zal met zijn gezin naar Los Angeles verhuizen om daar in de functie van chairman Eyeworks USA leiding te geven aan de verdere groei van het bedrijf in de Verenigde Staten."

Eerder verhuisd

De tv-producent en zijn gezin verhuisden al eerder naar de Verenigde Staten, in de zomer van 2008. Het was toen zijn bedoeling om minimaal drie jaar in Los Angeles te blijven. Toch maakte hij eind 2009 bekend dat hij weer naar Nederland zou komen, omdat hij onmisbaar was op het hoofdkantoor.

Ongeloofelijke stap voorwaarts

De voormalige soapster is erg blij met de verkoop: “Voor de Eye Works Group is dit een ongelooflijke stap voorwaarts om een bepalende speler te worden in de wereldwijde markt van bedrijven die televisieprogramma's bedenken en maken.''

Tijdperk

Voor Reinout zelf was dit het moment dat het moest gebeuren: “'Voor mij persoonlijk markeert dit het einde van een tijdperk, maar een mooi moment om afscheid te nemen na (weer) een recordjaar van Eyeworks in 2013; het bedrijf is sterker dan ooit.”

Eyeworks in 2012

Eyeworks kreeg in februari 2012 een proces aan zijn broek, toen patiƫten in een ziekenhuis ongewenst waren gefilmd voor het programma Tussen leven en dood. Het bedrijf kreeg een boete van 20.000 euro en het programma werd van de buis gehaald.

Meer over