Richard Groenendijk stelt RTL-show uit tot 2015

Richard Groenendijk zet zijn tv-werk op een laag pitje. Tot de première van zijn nieuwe theatershow in december, verdwijnt de cabaretier (bijna) van de buis.

Om zich goed voor te kunnen bereiden op zijn nieuwe theatershow, heeft Groenendijk besloten de rest van het jaar geen presentatieklussen of quizzen meer aan te nemen. Dus even geen shows meer á la Het Zijn Net Mensen (RTL 4) of Ranking the Stars (Ned 3). 

Groenendijk gaat nog wel naar Humberto

Enige uitzondering op de regel is RTL Late Night, waar Richard eens per maand een mini-college geeft over humor aan de hand van zijn favoriete fragmenten rond een bepaald thema. De cabaretier meent deze optredens nog te kunnen combineren met zijn theaterwerkzaamheden. 

Jopie Parlevliet komt in 2015

Het nieuws dat Richard gas terugneemt, was even slikken voor RTL 4. Er lagen vergevorderde plannen om Richards' nieuwste typetje, de volkse Dame Edna-achtige presentatrice Jopie Parlevliet, groots te lanceren met een zaterdagavondshow komend najaar. De Jopie Parlevliet-show wordt nu uitgesteld tot 2015.

Overigens schrok Groenendijk er een beetje van dat zijn eerste eigen tv-programma direct de zaterdagavond kreeg. "Meestal begin je op dinsdagmiddag om 14.30 uur tussen AstroTV en The Bold & The Beautiful."

Reageren