Rob Fruithof van Waku Waku gaat spelen in HBO-piratenserie Black Sails

Waku Waku-presentator Rob Fruithof heeft een rol bemachtigd in Black Sails, de piratenserie op HBO. Hij gaat een Nederlandse kapitein spelen.

Rob Fruithof zal te zien zijn in het derde seizoen, maakt HBO bekend. Black Sails speelt zich af in de Caraïben in de 18e eeuw, toen de piraterij bloeide. De serie gaat over de avonturen van de gevreesde Kapitein Flint en zijn bemanning, die onder druk staan van de Britse Marine. Het tweede seizoen is nu bezig en is elke zondag te zien op HBO Nederland. Seizoen drie wordt momenteel opgenomen in Kaapstad.

Rob Fruithof

En dat is dichtbij voor Rob: hij woont tegenwoordig in Zuid-Afrika. In de jaren negentig was hij presentator van shows als Waku Waku en Te Land, Ter Zee En In De Lucht. Rob is opgeleid als acteur: hij studeerde aan de Toneelacademie in Maastricht. In Nederland speelde hij in Westenwind en Onderweg naar Morgen en was hij ook als stemacteur actief. Hij sprak bijvoorbeeld de stem in van het Beest in de Disneyfilm Belle en het Beest.

Sniper: Reloaded

Rob zette zijn eerste internationale stappen al eerder. In 2011 speelde hij in de Amerikaanse film Sniper: Reloaded, met Zuid-Afrika als decor. De Waku Waku-ster speelt een Belgische plantage-eigenaar. Sniper: Reloaded is zondag 8 februari om 20.00 uur te zien op RTL 7.

Michiel Huisman

Rob Fruithof treedt in de voetsporen van andere Nederlandse acteurs die het maken in het buitenland. Vooral Michiel Huisman heeft de laatste tijd veel succes. Hij was in kleinere rollen al te zien in films met Brad Pitt (World War Z) en Reese Witherspoon (Wild), maar maakt vooral furore in de succesvolle series Game of Thrones en Orphan Black. Dinsdag werd bekend dat Michiel een hoofdrol krijgt in de nieuwe Amerikaanse thriller The Forest, naast zijn Game of Thrones-collega Natalie Dormer. Die film komt begin 2016 in de bioscopen. 

Lees ook: Michiel Huisman gaat ook nog eens in de thriller 2:22 spelen.

Reageren