Rob Kamphues presenteert Formule 1

5 februari 2015 13:43 | sterren | Door Televizier

© Laurance Otten - KRO

Rob Kamphues freelancet erop los na zijn vertrek bij de KRO. Hij neemt komend seizoen de Formule 1-uitzendingen op Sport1 voor zijn rekening.

Rob Kamphues zal te zien zijn als studiopresentator vanuit Amsterdam. Elk weekend ontvangt hij daar autosportdeskundigen voor een voor- en nabeschouwing.

Autofreak

Rob staat bekend als autofreak. “Er zijn mensen die beweren dat voetbal de belangrijkste bijzaak van het leven is, maar dat is voor mij toch echt autoracen,” zegt hij. Voor de KRO maakte Rob al het autoprogramma PK en momenteel is hij ook onderdeel van het presentatieteam van de Dakar Rally op RTL 7.

24Kitchen

Na zijn exit bij de KRO zit Rob sowieso niet om werk verlegen. Naast de Dakar Rally presenteert hij ook de kookshow Wat De Boer Niet Kent op 24Kitchen en binnenkort begint zijn programma Een Man Voor Mijn Moeder op Net5. Daar komt nu dus de klus voor Sport1 bij. Welke zender je ook kijkt, Rob komt er voorbij. 

De Reünie

Dat is een heel verschil met Robs tijd bij de KRO, waar hij jarenlang in vaste dienst was. Hij was het gezicht van kijkcijferknaller De Reünie en deed ook programma’s als Rapport Voor Mijn Ouders en Kamphues Over De Kop. Het officiële verhaal is dat de presentator en de KRO van mening verschilden over de inhoud van de programma’s, maar volgens Albert Verlinde lag Rob niet goed bij zijn collega’s. Het zou onmogelijk zijn om met hem te werken.

Lees ook: Rob Kamphues is niet rouwig om zijn vertrek bij De Reünie.

Meer over