Robin Martens worstelde met eetstoornis

30 oktober 2016 10:21 | sterren | Door Televizier

© Nick van Ormondt

Robin Martens was aan het begin van haar tv-loopbaan zo onzeker over zichzelf en haar uiterlijk dat ze een eetstoornis ontwikkelde.

Martens (24) brak in 2010 landelijk door als Rikki de Jong in GTST, maar in Grazia vertelt ze dat alle aandacht uiteindelijk ook negatieve gevolgen had.

Te dik

Naast het feit dat ze moest wennen aan haar nieuwe status als BN'er, had ze ook nog eens te maken met een reeks kritische vriendjes. Met alle gevolgen van dien: "Ik kreeg een eetprobleem omdat mijn ene vriendje zei dat ik dikke bovenbenen had, de ander zei dat ik een dikke buik had, of dikke heupen of dat ik mijn armen moest scheren."

Minderwaardigheidscomplex

Robin zette alles op alles om maar slank te blijven: "Niet eens voor anderen. Meer omdat ik mezelf te dik vond." Met alle gevolgen van dien: "Zodra je weinig tot iet meer eet en je je eigen lichaam niet meer wilt voeden met wat het nodig heeft, dan ben je onzeker en heb je een minderwaardigheidscomplex. Ik kwam in een neerwaartse spiraal. Vriendjes hebben me gekwetst."

Acceptatie

Inmiddels heeft Robin haar eetprobleem weer onder controle en is ze ook alweer een jaar gelukkig in de liefde dankzij haar vriend Kenzo: "Gelukkig ben ik nu zover dat ik kan zeggen dat ik niets meer aan mezelf wil veranderen. De kunst is om jezelf te accepteren.

Meer over