Dankbaar voor rol als sidekick

Roxane Knetemann doet boekje open over VI: 'Ik heb geluk dat de mannen van Vandaag Inside mij hebben omarmd’

8 april 2024 10:48 | sterren | Door Tessa Kok

© KIJK.nl / Vandaag Inside
Roxane Knetemann geniet volop van haar rol als sidekick bij talkshow Vandaag Inside. Dat vertelt ze in een uitgebreid interview met De Telegraaf. Ze is dankbaar dat Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp haar zo hebben omarmd.

Grote verjaardag

Knetemann zegt in het interview dat ze het leuk vindt om aan te schuiven bij Vandaag Inside. ''Ik zie Vandaag Inside als een grote verjaardag waar je met je vrienden zit en waar grove grappen worden gemaakt'', aldus Roxane.

“Ik kom uit een mannenwereld en schrik niet zo snel. Maar tegelijkertijd ben ik een flapuit, moet ik snel schakelen, is het live televisie en komen er onderwerpen voorbij waarvan ik weleens denk: wat gebeurt er nu? Zo’n gesprek kan de verkeerde kant opgaan, zelfs ontsporen. Soms ga je daarin mee en realiseer je je dat pas na de uitzending."

Omarmd

Roxane vertelt dat sinds Vandaag Inside alles anders voor haar is. ''Dit programma heeft een mega-impact op mijn carrière en op mij persoonlijk. Ik heb het geluk dat de mannen van Vandaag Inside, en ook Hélène Hendriks en Merel Ek, mij hebben omarmd", concludeert de wieleranalist.

"Er zijn momenten geweest dat Johan de poten onder mijn stoel had kunnen wegzagen, maar dat deed hij niet. Wat overigens niet betekent dat ik met fluwelen handschoenen word behandeld. Ik moet scherp blijven en bij Wilfred zelfs op mijn hoede. Hij is zo goed omdat hij niet schroomt om te schuren en het randje op te zoeken'', aldus Knetemann.

Roxane durft ook wel tegen de mannen in te gaan. "Ik denk dat dit wordt gewaardeerd, ook als je het niet eens bent.'' In het interview laat ze ook weten dat ze blij is dat er regelmatig vrouwen te gast zijn in de succesvolle talkshow. ''Als je dat niet doet, maak je sowieso het verschil niet."

Vandaag Inside is iedere werkdag om 21.30 uur op SBS6 te zien.

Meer over