'Beetje aan Joe Biden denken'

RTL Boulevard beticht Johan Derksen van seniliteit

22 september 2022 20:58 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Johan Derksen verkeert al een dag of wat in zwaar weer na een verspreking over Thierry Baudet. Volgens RTL Boulevard zouden de jaren beginnen te tellen voor de 73-jarige SBS-ster.

Derksen versprak zich woensdagavond in de opening van Vandaag inside toen hij opmerkte dat de Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet na zijn optreden tijdens de Algemene Beschouwingen 'geliquideerd' moest worden. Hij bedoelde echter 'elimineren', als in: dat zijn politieke loopbaan stopt.

Lex Uiting

Toevallig was Lex Uiting die avond achter de schermen aanwezig met een RTL Boulevard cameraploeg om te praten over de speciale VI Vandaag show in Ziggodome. Maar door de verspreking had Lex wel wat vraagjes voor Johan. Zo deed Derksen hem denken aan de Amerikaanse president Joe Biden die, volgens Lex "een beetje oude, seniele man" aan het worden is. 

Wilfred Genee

Volgens Uiting sprak hij later die avond zonder camera Wilfred Genee die ook toegaf dat hij Johan steeds vaker tot de orde moet roepen, verbeteren en een beetje redden terwijl hij het helemaal niet zo kwaad bedoeld. 

"Niet scherp"

Lex stond aan de desk met Rob Goossens die er nog eens een schepje bovenop deed. Het is volgens hem de laatste tijd vaker te merken dat Derksen scherpte mist. Dat begon voor de zomer al met kaarsengate dat alleen maar verder escaleerde toen hij een dag later de boel wilde uitleggen. Vorige week was er nog de woordenwisseling met Angela de Jong waarbij hij al snel verstrikt raakte in zijn eigen feiten en de columnist uiteindelijk maar verweet dat ze een vrouw was. En er was die keer dat hij meende dat Sylvana Simons "zo trots als een aapje" was.

Oudere brein

De mediakenners van RTL Boulevard waren het er over eens: het komt wat vaker voor dat Johan dingen zegt die hij eigenlijk niet zo bedoelde. Goossens: "Ik denk dat 't toch het oudere brein is dat net wat minder hard loopt. En hij is natuurlijk niet iemand die zich er heel druk om maakt." 

Meer over