RTL weervrouw Amara Onwuka maakt graag iets los

9 Juli 2013 15:59 | sterren | Door Televizier

© RTL

Sinds mei presenteert Amara Onwuka het uitgebreide weerbericht bij het Ontbijtnieuws op RTL 4. Vanavond zal ze voor het eerst te zien zijn bij het Nieuws van Half Acht. Wij stelden haar vijf vragen.

Hoe bevalt je nieuwe baan?

"Heel goed, het is een dynamische baan, met veel interactie met de nieuwslezer en ik vind de ochtend leuk om te doen. Maar ik vind het belangrijkste dat ik mensen iets kan meegeven, voordat ze de deur uitgaan. Het weer is een ingewikkeld natuurkundig proces, maar ­uiteindelijk wil de kijker alleen weten of het wel of niet gaat regenen.”

Was dit een levenslange droom?

"Sommige dingen komen op je pad. Ik heb de kunstacademie gedaan en was al bezig als ­kunstenaar maar was altijd gefascineerd door het weer. Ik kon m’n nek verrekken in de auto als ik een mooie wolkenpartij zag. En wanneer ik op m’n paard in het bos reed, vond ik het geweldig als het mistig was. Ik heb die passie omgezet in werk. Een vriendin wees me op een vacature bij MeteoConsult en daar ben ik intern opgeleid, toen kwam RTL voorbij. Kunst doe ik er nu als hobby bij. Ik had laatst thuis nog twee lege muren die schreeuwden om kunst. Daar staan nu twee grote portretten op."

Is tv-weervrouw niet de meest ondankbare baan die er is?

"Iedereen weet heus wel dat ik slechts de boodschapper ben. Je hoort op straat natuurlijk weleens: ‘Heb jij dit weer besteld?’, maar over het algemeen krijg ik leuke reacties. Mensen zijn ook blij dat het Ontbijtnieuws nu een uitgebreid weerbericht heeft. En het is heel gezellig met Jan de Hoop. Ja, hij is echt altijd vrolijk ’s o­chtends. Om vier uur opstaan vindt niemand leuk, maar gelukkig ben ik een ochtendmens. En als je er eenmaal uit bent, gaat het prima. Het mooie is dat ik op tijd klaar ben, dan kan ik m’n zoontje ook nog van school halen."

Op internet en in de krant word je al supermodel en leuk kippetje genoemd. Niet verkeerd.

"Haha, iedereen heeft een mening en hier kan ik wel om lachen. Liever dit dan dat je helemaal niets losmaakt bij de mensen. Iemand vroeg zich ook al af of ik afkomstig was van de nationale basketbalbond. Ik ben namelijk 1.80 m en dan heb ik ook nog hoge hakken aan. Bij elkaar ben ik dan een stuk langer dan m’n collega’s Helga van Leur en Margot Ribberink."

En wordt het nog wat deze zomer?

"De start van de zomer was niet geweldig, maar voorlopig blijft de zon lekker hoog staan, dus ik kan iedereen verzekeren dat er nog een paar mooie strand­dagen aankomen deze zomer."

Hiermee slaat ze de spijker op de knop en bewijst ze nu al de beste weervrouw van Nederland te zijn.

Meer over