Rutger van Heel Holland Bakt bakt 9 taarten per dag!

Afgelopen zomer won Rutger van den Broek de finale van Heel Holland Bakt. De thuisbakker heeft sinds die tijd niet stilgezeten. Binnenkort komt zijn langverwachte kookboek uit.

Op dit moment legt Rutger de laatste hand aan zijn boek. Metro ging bij hem langs en vond hem in zijn tweekamerappartement omringd door stapels taarten. ”Op dit moment maken we de foto’s voor in het boek en daarvoor ben ik tien dagen lang aan het bakken en fotograferen. Ik bak negen producten per dag, dus mijn hele huis staat vol met taart!”

Ontbijten met chocoladetaart

Hoewel het heerlijk lijkt om taarten te bakken, omdat je ze dan zelf allemaal weer lekker op kunt eten, probeert Rutger gezond te leven. ”Het is niet zo dat ik ontbijt met chocoladetaart en lunch met appeltaart hoor!” Zijn ouders en vrienden gaan vaak met een doos gebak naar huis, zodat de thuisbakker zich niet misselijk hoeft te eten aan al zijn baksels.

Gezonde taarten

Maar, van gezonde taarten wil Rutger niets weten: “Ik vind dat als je een taart bakt, je dat gewoon goed en lekker moet doen en niet moet letten op hoeveel vet en calorieën erin zitten. Je kan wat mij betreft ook beter een lekkere taart bakken en dan één stukje nemen, dan een taart met allemaal light-producten maken en daar heel veel van nemen. Geniet liever een keer heel goed dan steeds net niet.” 

Wie graag Rutgers heerlijke recepten wil maken, moet nog heel even geduld hebben. Op 3 april komt het kookboek Rutger Bakt uit.

De Nationale Eettest

Vanavond is Rutger één van de BN’ers in De Nationale Eettest van BNN. Dat gezond eten zal daar wellicht van pas komen. Veel vragen tijdens de test zullen namelijk gaan over gezonde en bewuste maaltijden. Andere BN’ers die deelnemen zijn columniste Aaf Brandt Corstius en cabaretier Richard Groenendijk. Hoewel Rutger een grote voorsprong op de rest lijkt te hebben, ziet hij de test zeker nog niet als een gelopen race.

Heel Holland Bakt winnaar Rutger legt de laatste hand aan zijn nieuwe kookboek dat simpelweg Rutger Bakt heet.

Reageren