Ruud de Wild: "Radio 538 is niet meer mijn station"

28 april 2015 10:15 | sterren | Door Televizier

© Ruud van Gessel - AVRO

Ruud de Wild voelt zich niet meer thuis bij Radio 538. Hij vindt de zender waar hij deze week vertrekt minder stoer. "Het scherpe randje is eraf aan het gaan."

Ruud de Wild maakt donderdag 30 april zijn laatste uitzending op Radio 538. Zijn middagshow wordt vanaf september overgenomen door Coen Swijnenberg en Sander Lantinga, maar Ruud vertrekt vroegtijdig. Tot augustus blijven vond de dj 'een knettergek idee'. "Voor wie of wat zou ik?" zegt hij in een interview met De Volkskrant.

Ruud de Wild

"Ik ging er niet meer vol voor," legt Ruud de Wild uit. "Vroeger maakte ik mooie radio en was ik alleen maar dedicated met mijn kunst bezig. Mooie radio maken is zoals Edwin Evers radio maakt: radio uit het hart, zonder concessies. Ik heb al veel te lang geen ruzie meer gemaakt over een plaat, zoals ik deed toen Jan-Willem Brüggenwirth directeur van het station was. Sinds zijn vertrek in 2013 is 538 niet meer mijn station geweest. Ik snapte het niet meer."

Radio 538

Ruud vindt 538 anders geworden onder de nieuwe leiding: "Ik vind het minder stoer. Het scherpe randje is eraf aan het gaan. Maar wat mij vooral dwars heeft gezeten, is dat ik geen open gesprekken had met de leiding over de toekomst. Ik miste een plan. Ik ben erg van het harmoniemodel. Ik kan goed tegen de waarheid, als het maar eerlijk gaat, recht in het gezicht. Niet achter je rug om." Hij vertelt dat hij zijn vertrek bij de zender via de media moest vernemen. "Zo is deze wereld kennelijk."

Toekomst

De dj voelt zich in de steek gelaten. "Ik ben bang voor de toekomst. Ik weet niet wat ik moet gaan doen. Ja, ik heb duizend dingen te doen en ik kan al lang leven van mijn kunst. Maar kunst en radio was altijd een mooie combinatie." Ruud heeft afgesproken niets kwijt te laten over de details van zijn vertrek. "Uiteindelijk gaan 538 en ik in goede harmonie uit elkaar," zegt hij. "Dat is me niet eerder gelukt. En laat ik duidelijk zijn: ik stop bij 538, maar dat betekent niet dat ik nooit meer radio maak."

Lees ook:
Ruud de Wild vertrekt vroegtijdig bij Radio 538.

Meer over