Ruud Feltkamp zit alles behalve stil

Ruud Feltkamp mag dan een tijdje niet in Goede Tijden Slechte Tijden te zien zijn, de 25-jarige winnaar van de Televizier Aanstormend Talent Award zit alles behalve stil. "Ik ben een echte workaholic".

“Het nieuws dat ik even een pauze inlaste is een heel eigen leven gaan leiden”, vertelt Ruud aan Televizier.nl. “Het woord “sabbatical” is toen gebruikt en dat was misschien wat ongelukkig gekozen. Veel mensen dachten daardoor dat ik volledig stopte met werken en lekker een paar maanden op vakantie ging. Ik ben inderdaad drie weken naar Australië geweest, maar inmiddels ben ik weer volop aan de slag.”

Twee fulltime banen

Eind april kondigde Ruud officieel zijn “sabbatical” aan en dat was niet zonder reden. “Ik was op dat moment al maanden lang zeven dagen per week aan het werk. Naast GTST was ik ook druk als dj: produceren van nieuwe tracks en soms wel vijf optredens per weekend. In feite twee fulltime banen waar ik van genoot… Maar ik merkte wel dat er geen tijd over bleef om écht even tot rust te komen om creativiteit en nieuwe inspiratie op te doen. Daar komt bij dat ik eigenlijk al sinds m’n 9e aan het werk ben, al die jaren naast school. Ik vond het tijd voor een kleine pauze om eens goed na te denken wat ik allemaal wilde.”

Workaholic

Ruud is momenteel druk bezig met het bedenken van nieuwe ideeën en formats voor programma’s die hij aan diverse producenten aanbiedt, want een rol als presentator blijft trekken. “De GTST Quiz met Carlo Boszhard was een ontzettend leuke ervaring, maar ik wil echt eerst zelf meer ervaring opdoen voordat ik aan een eigen show wil denken. Daarom volg ik bijvoorbeeld interviewlessen bij Rick Luyckx en dat is superleerzaam. Daarnaast presenteer ik voor RTL Nederland een informatief tv-programma over het bedrijf. Daar maak ik onder andere items over alle verschillende afdelingen binnen RTL en interview ik medewerkers. Geweldig om daar door RTL voor gevraagd te zijn. Je kan veel dingen uitproberen en als je af en toe de fout in gaat maakt dat weinig uit: het wordt toch alleen intern getoond. Maar ja, daardoor ontstaat ook het idee dat ik aan het luieren ben en dat steekt een beetje… Ik ben een echte workaholic.”

Ruuds zomertour

Ook timmert Ruud nog altijd hard aan de weg als dj. “In juli begint m’n zomertour. Ik mag draaien op veel Hollandse festivals maar ben ook geboekt in Salou, Portugal, Gran Canaria en zelfs Bulgarije. Ontzettend gaaf om te doen, maar ook in het voorbereiden en produceren van sets gaat veel tijd zitten. Vandaar dat ik besloot even een break te nemen bij GTST… En dat is het ook echt: ik kom gewoon weer terug. Maar wanneer en hoe, daar mag ik nog niks over zeggen.”

Reageren