'Open wond'

Ruzie met Peter R. de Vries zit John van den Heuvel nog steeds dwars

19 december 2022 12:40 | sterren | Door Esther Hut

© Videoland

John van den Heuvel en Peter R. de Vries waren altijd goede vrienden totdat de twee een paar jaar geleden ruzie met elkaar kregen. Bijna anderhalf jaar na de dood van de misdaadverslaggever zit die ruzie John nog steeds dwars.

Dat vertelt de misdaadverslaggever aan Beau van Ervens Dorens in Isola di Beau.

Twee botsende ego’s

In 2020 werd bekend dat Peter R. de Vries de vertrouwenspersoon zou worden van kroongetuige Nabil B. in het proces tegen Ridouan Taghi. Dat was voor John een doorn in het oog en sprak Peter daarop aan, maar de gemoederen liepen zo hoog op dat het uitliep op een flinke ruzie.

“Het is een open wond,” vertelt John. “Hoe dat laatste jaar is verlopen tussen ons, voor zijn dood. Dat vind ik nog steeds zo tragisch. Terwijl je knokt voor hetzelfde dat je dan zo tegenover elkaar komt te staan door twee botsende ego’s. Na boze appjes heen en weer sturen waren we uiteindelijk niet eens meer on speaking terms.”

‘Reken mezelf dat aan’

“En dan gebeurt er zoiets en dat is gewoon zwaar klote. Normaal gesproken praat je zoiets uit, maar die tijd is ons niet meer gegeven. En ik reken mezelf op dat vlak wel het een en ander aan.”

John vertelt ook dat hij zijn kinderen probeert mee te geven dat ze nooit boos de deur uit moeten gaan, ‘omdat je niet weet wat er kan gebeuren.’ Met die les is hij nu zelf ‘om zijn oren geslagen’.

 

Meer over