Shining actrice Shelley Duvall smeekt Dr. Phil om hulp

19 november 2016 10:27 | sterren | Door Televizier

© Screenshot YouTube

Het gaat niet goed met Shelley Duvall. De 67-jarige Amerikaanse actrice zit psychisch in de knel en zoekt hulp bij tv-psycholoog Phil McGraw.

Filmfans in de Verenigde Staten reageerden geschokt toen Dr. Phil een uitzending aankondigde over Shelley Duvall, die al jaren mentaal behoorlijk met zichzelf in de knoop blijkt te zitten.

Robin Williams

In een promo voor de aflevering is te zien hoe een verwaarloosde, verwarde Shelley vrij opmerkelijke uitspraken doet. Zo  beweert ze achtervolgd te worden door de sherrif van Nottingham en is ze er van overtuigd dat er een verdacht object in haar lijf zit. Ook zegt ze  de in 2014 overleden komiek Robin Williams te zien. In 1980 speelden ze samen in de film Popeye, maar Williams zou nu als een van gedaante veranderende geest door het leven gaan.

The Shining

In Nederland werd Shelley bekend door haar rol in de klassieke horrorfilm The shining, waar ze door regisseur Stanley Kubrick tot het uiterste werd gedreven. Hij stond er op dat Duvall maar liefst 127 keer de scene overdeed waarin haar personage huilend met een honkbalknuppel haar gestoorde echtgenoot op afstand probeerde te houden. Ze raakte zo uitgeput en uitgedroogd van al die takes dat ze bijna besloot op te stappen.

Ophef

Shelley's Hollywoodvrienden zijn niet blij met de uitzending. Mia Farrow sprak schande van het feit dat Dr. Phil profiteert van Shelley's ellende om kijkcijfers te scoren. Stanley Kubricks' dochter Vivian is inmiddels een crowdfunding campagne gestart om fondsen te werven voor Duvalls' behandeling.

Meer over