Simon Keizer en vrouw bewust kinderloos

6 februari 2016 10:23 | sterren | Door Televizier

© Rogier Jaarsma/TROS

Zijn maatje Nick Schilder is al twee keer papa, maar Simon Keizer en zijn vrouw Annemarie denken nog absoluut niet aan gezinsuitbreiding.

Simon (32) deed zijn openhartige onthulling in gesprek met VROUW magazine.

"Prima leven"

Het zou zelfs zo kunnen zijn dat het stel helemaal niet aan kinderen begint: "Ik kan me een leven zonder kinderen heel goed voorstellen, want dat leef ik al en vooralsnog bevalt dat prima. We hebben twee chihuahua’s, Kyra en Bobbi, en dat zijn onze kindjes. Ik ben superdol op die beesten."

Overleden vader

Als een van de redenen voor zijn houding noemt Simon het verlies van zijn eigen vader. Hij stierf toen Simon pas 15 was, de impact van dat verlies heeft hem getekend: "Ik weet hoe zwaar het is om grotendeels zonder vader op te groeien en dat zou ik niemand gunnen. Als je aan kinderen begint, lopen zij dat risico." Daarnaast is Simon ook uitzonderlijk bezorgd: "Als een van mijn neefjes of nichtjes ziek is, vind ik dat al verschrikkelijk, laat staan als het je eigen kind is."

Simons misofonie

Het is sowieso een openhartige week voor de doorgaans vrij gesloten Simon. In een eerder interview met Libelle onthulde hij te lijden aan de psychische aandoening misofonie: "Dat betekent een hekel hebben aan geluidjes, ik heb dat heel sterk. Ik heb het niet alleen met geluidjes, maar ook met geuren. Ken je de geur Angel? Het stinkt zo, ik moet er bijna van kokhalzen.”

Meer over