'Aan mij zal het niet liggen'

Stella Bergsma staat open voor Vandaag Inside

29 augustus 2022 19:46 | sterren | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
De makers van Vandaag inside hebben naar eigen zeggen moeite om vrouwelijke gasten te strikken. Stella Bergsma is best bereid de mannen uit de brand te helpen.

Schrijfster, theatermaker en mediapersoonlijkheid Stella Bergsma was tot op heden slechts één keer te zien bij Vandaag inside. Toch wordt ze naar eigen zeggen nog steeds aangesproken op dat ene optreden.

Woedend

Bergsma maakte in de begindagen van de meningenshow haar opwachting, uitgerekend op internationale vrouwendag. Het is bij die ene keer gebleven en zelf vermoedt ze dat de kans dat ze wordt teruggevraagd 'zeeeeeer klein' is. Zo verklaart ze op Instagram: "Via via vernam ik dat niet iedereen bij het programma het een groot succes vond. Dat vind ik wel gek want ik was de enige tafeldame daar die ooit trending op twitter was. Weliswaar omdat iedereen woedend op me was, maar mensen woedend maken is toch juist de succesfactor van iemand als Derksen?"

Vandaag Inside
Vandaag Inside

Kaarsenstandaard

Stella vervolgt: "Of gaat zoiets te ver bij een vrouw? Mag die geen foute dingen zeggen, of slechte grappen maken en alleen maar zo'n beetje besmuikt lachen om de stoute meneren? Toen ik daar was, dronk ik wijn, at een olijf en zei ik dat ik fan van Kaag was. Dat maakte menig VI fan bozer dan wanneer er vrouwen onvrijwillig worden gebruikt als kaarsenstandaard. Interessant toch? Ik zou dat best eens met de heren willen bespreken onder het genot van een glas wijn en een olijfje
'Aan mij zal het niet liggen,' zeg ik dan ook altijd wanneer mensen me vragen of ik daar weer aanschuif. Dat jullie dat weten."

Tafeldames

Op het moment van schrijven telt Vandaag inside een aantal vaste vrouwelijke gasten: Hélène Hendriks schuift geregeld aan om het sportnieuws te duiden, tv-journaliste Angela de Jong is van partij bij groot medianieuws en schrijfster Heleen van Royen komt ook met regelmaat langs. Aan de bar zijn wielrenexpert Roxane Knetemann en politiek verslaggever Merel Ek vaste waarden. 

Meer over