Tassenverkoopster reageert op discriminatie Oprah

Volgens de Zwitserse tassenverkoopster klopt er niets van het racismeverhaal van Oprah Winfrey. De talkshowhost zou haar simpelweg verkeerd hebben begrepen.

Oprah Winfrey onthulde vorige week in een interview met Larry King bij het programma Entertainment Tonight dat zij in Zwitserland was gediscrimineerd. Een tassenverkoopster herkende de ster niet en oordeelde op basis van haar uiterlijk dat Winfrey de tas niet zou kunnen betalen.

Ophef in Zwitserland

Het verhaal zorgde voor veel ophef in Zwitserland. De Zwitserse toeristische dienst heeft zich op Twitter verontschuldigd voor het incident. Ook de winkeliersvereniging noemde het voorval "totaal onacceptabel". De eigenaresse van de winkel stelde dat het allemaal één groot misverstand was: "We hebben geen gezichtsherkenning in de zaak", meldde ze in de Zwitserse boulevardkrant Blick.

Tassenverkoopster ontkent

De tassenverkoopster geeft nu anoniem haar reactie op het hele verhaal. Wat haar betreft is het allemaal één groot misverstand. Oprah zou perse de dure krokodillenleren tas willen zien, maar volgens de verkoopster was de goedkopere variant van betere kwaliteit. "Ik legde haar uit dat die handtas dezelfde was als de tas die ik vasthad, maar dat het model in krokodillenleer veel duurder was en dat ik haar nog andere modellen kon laten zien", vertelt ze in dezelfde Zwitserse krant.

Reactie Oprah Winfrey

Oprah Winfrey heeft inmiddels laconiek op alle ophef gereageerd. Op Twitter laat ze weten: "Blijkt nu dat de verkoopster me inderdaad een dienst heeft bewezen. Kom er net achter dat de tas 35.000 euro kost. Ze had gelijk, ik zou hem NIET kopen." De tas werd in de Zwiterse winkel namelijk voor 38.000 euro verkocht.

Reageren