'Hoe ga ik dit doen?'

Tim Hofman kampte met faalangst voor John de Mol interview

27 mei 2024 20:23 | sterren | Door Jef Willemsen

© ANP
Tim Hofman lijkt doorgaans de rust zelve, toch kneep de 35-jarige programmamaker 'm behoorlijk toen hij begin 2022 een interview moest afnemen met John de Mol over het vermeende grensoverschrijdend gedrag bij The voice of Holland.

Aan tafel bij Sophie & Jeroen blikt Hofman na een kleine 2,5 jaar terug op de spraakmakende uitzending van zijn onlineprogramma BOOS waarin het gesprek met John de Mol het staartstuk vormde. 

Bang

Omdat er zoveel van het gesprek afhing werd Hofman naar eigen zeggen overvallen door faalangst. Vlak voor de ontmoeting met De Mol trok hij zich zelfs even terug op het toilet: "Toen ben ik voor die spiegel gaan staan en ik dacht: hoe ga ik dit doen in hemelsnaam."

Moe

Hofman wist zich te herpakken, maar hij had door waarom hij zich zo onzeker voelde. Niet alleen hing er naar eigen zeggen 'juridisch veel vanaf', hij was ook nog eens moe vanwege de vele uren die in het voorbereiden van de BOOS-aflevering waren gaan zitten: "Toen had ik voor het eerst in lange tijd in dit werk weer echt faalangst.

Inmiddels is BOOS: Dit is The voice meer dan 11 miljoen keer bekeken op YouTube, ook won Tim de eerste Televizier-Ring Impact voor de uitzending.

Meer over