Utopia: Peter moet naar huis

Het heeft even geduurd, maar kersverse Utopia-deelneemster Laura heeft gestemd. Oud café- eigenaar Peter moet zijn koffers pakken.

De keuze tussen de genomineerden Jimmy, Billy en Peter was zwaar. Hoewel Laura eerder liet doorschemeren Billy naar huis te willen sturen, heeft ze toch een andere keuze gemaakt. Wat misschien mee heeft gespeeld, is het feit dat Peter aangaf er ‘vrede mee te zullen hebben’ als hij de realityshow moest verlaten.

Conflicten

Peter raakte de afgelopen tijd diverse malen in opspraak. Eerst kwetste hij Andrea door haar na een herdenkingsceremonie voor haar overleden stiefdochter ‘zweverig’ te noemen. Het feestbeest viel definitief uit de groep toen bleek dat hij geld had gestolen. Tijdens de nominaties vlogen de stemmen hem dan ook om de oren. Toch riepen de Utopianen "Peter we love you" toen hij de poort uitstapte.

Reacties

Op Twitter stromen de reacties inmiddels binnen. De meeste kijkers vinden het erg jammer, anderen zijn het er wel mee eens.


Stemming

Het is de eerste keer dat een oorspronkelijke bewoner onvrijwillig vertrekt uit Utopia. Iedere maand is er een stemming waarbij er een nieuwe bewoner inkomt, en een andere wordt weggestemd.

Het is nu nog onduidelijk wanneer het vertek van Peter op tv te zien is. De gehate vertraging tussen reality en uitzending is op aandringen van de fans sinds gisteren korter dan acht dagen, maar hoeveel precies moet nog blijken.

Reageren