Vertrek Utopia-kandidate Lindy: 'Ik ben er heel trots op dat ik mijn eigen beslissing heb gemaakt'

Heimwee was voor Lindy de belangrijkste reden om Utopia al na twee weken te verlaten. Ze miste haar vriendje, vriendinnen en thuis, vertelde de 23-jarige Gelderse in een interview met Show Vandaag.

'Ik kon niet goed slapen, voelde me bedroefd en had geen honger.' Via brieven was er contact met het thuisfront, maar dat maakte het voor Lindy extra moeilijk. 'Ze schreven bemoedigende woorden en dat ze trots op me waren.' Door het gemis besloot de deelneemster uiteindelijk haar koffers te pakken.

Geen spijt

Een beslissing waar ze absoluut geen spijt van heeft. 'Ik ben er heel trots op dat ik mijn eigen beslissing heb gemaakt', vertelde Lindy. Ook het thuisfront is trots. ‘Ze kennen me niet als iemand die zelf knopen doorhakt’.

Doel bereikt

Ondanks dat haar deelname slechts twee weken duurde heeft Lindy voor haar gevoel haar Utopia-doel bereikt. De paraveterinair deed mee aan het realityprogramma om te laten zien dat ze goed met dieren om kan gaan en een technische kant heeft. 'Dat is gelukt', vindt ze.

Borg

Door haar vertrek is Lindy wel haar borg kwijt. Het precieze bedrag vertelde ze niet, maar het ligt tussen de 2.500 en 10.000 euro. 'Daar heb ik hard voor moeten sparen.' Om snel weer geld te verdienen gaat Lindy meteen weer aan de slag bij haar oude werkgever, een diepvriescounter.

Toekomst

Wat gaat de ex-Utopiaan verder doen? 'Ik ga mijn leventje weer oppakken. Lekker aan het werk en uitgaan.' En ze gaat het realityprogramma van John de Mol natuurlijk op de voet volgen.

Reageren