Vierde seizoen Ontvoerd met John van den Heuvel bij RTL 4

12 April 2017 16:44 | sterren | Door Televizier

© © Simpel Media

John van den Heuvel komt met een nieuwe reeks Ontvoerd. In het vierde seizoen helpt hij opnieuw ouders bij de hereniging met hun kind die vaak door de andere ouder naar het buitenland is ontvoerd.

John van den Heuvel en zijn team proberen in Ontvoerd kinderen die in het buitenland zitten, op te sporen. Dit seizoen reizen ze af naar Turkije, Cuba en Suriname. In Turkije staat John Linda bij in haar strijd. Tijdens haar ziekte zijn Linda’s kinderen meegenomen naar Turkije. Nu is ze beter, maar de vader van de kinderen besluit ze niet terug te laten keren naar Nederland.

Oude zaak

Op Cuba gaat John op zoek naar Jonathan, die door zijn moeder is meegenomen. Twaalf jaar geleden zag zijn vader hem voor het laatst. John is voor een oude zaak uit 2013 in Suriname waar Sheila toen met haar zonen werd herenigd. Destijds lukte het niet om de kinderen mee naar Nederland terug te nemen. Nu is er dan toch hoop voor Sheila.

Machteloos

Elk jaar worden honderden kinderen door één van de ouders zonder toestemming meegenomen naar het buitenland. Volgens de misdaadjournalist staat de achtergebleven ouder vaak machteloos: “Ze raken verstrikt in een woud van bureaucratie en internationale regelgeving. Omdat met opsporing en repatriëren vaak veel tijd en geld gemoeid gaan, zijn ze vaak radeloos. We helpen deze ouders met onze expertise om hun kind of kinderen, soms na jaren, weer in de armen te kunnen sluiten.”

30 kinderen herenigd

Samen met zijn team heeft John al meer dan 30 kinderen herenigd met hun ouders. Maar dat gaat niet altijd even makkelijk.

Het nieuwe seizoen van Ontvoerd start op dinsdag 25 april om 20.30 uur op RTL 4.

Meer over