Waldemar Torenstra houdt kleren liever aan

15 november 2015 10:45 | sterren | Door Televizier

© Screenshot RTL XL/Divorce

Waldemar Torenstra vindt het lastig dat hij vaak gevraagd wordt zonder shirt te acteren of te poseren. Zo zou een verkeerd beeld van hem ontstaan.

Torenstra deed deze onthulling in AD Magazine naar aanleiding van zijn nieuwe dramaserie Vechtershart, waarin hij een kickbokser speelt en dus veelvuldig in slechts een kort broekje te zien is.

Shirtless Waldemar

Dat Waldemars imposante fysiek in trek is, bleek al eerder in Divorce waar hij ook geregeld zonder al teveel aan door het beeld loopt. Maar voor Vechtershart ging Torenstra tot het uiterste: na vele uren in de sportschool kweekte hij maar liefst 5 kilo aan extra spierweefsel en dat is goed te zien. Toch doet hij dat liever niet: "Mensen oordelen toch wel over mij, dat hoort er helaas bij. Maar als ik zo op de foto sta, is het een van de weinige momenten dat ik toch bang ben voor andermans oordeel. Toch bevreesd dat ze denken: hij is alleen maar dat.'' 

Bang voor narcisme

De vrees dat mensen denken dat hij alleen maar pronkt met zijn lichaam komt volgens Torenstra voort uit een algemene angst voor alles dat neigt naar narcisme. Toch geeft hij toe best trots te zijn op zijn "nieuwe" lichaam: "Of je nu wilt of niet, er komt toch een moment dat je jezelf bewondert in de spiegel. Dan voel je overal nieuwe pakken vlees op je lijf en denk je onwillekeurig toch: gaaf. Maar eigenlijk is dat natuurlijk hartstikke genant."

Meer over