Waldemar Torenstra over Divorce

23 december 2012 12:05 | sterren | Door Televizier

Waldemar Torenstra speelt in ‘Divorce’ de handige jongen. In de liefde is-ie niet zo handig: hij is gek op zijn ex én op al het vrouwelijk schoon dat voorbijkomt… 

Waarom was je meteen enthousiast over een rol in Divorce?
„Het idee van drie mannen die met elkaar in één huis wonen, vond ik al heel grappig. Daarbij kende ik mijn collega-acteurs vrij goed en leek het me leuk om met regisseuse Will (Koopman, ook de regisseuse van Gooische vrouwen) te werken. Als je maanden met een vast team werkt, vind ik het erg belangrijk dat je goed met elkaar overweg kan. Ik wil met plezier naar mijn werk gaan.”

Je speelt de rol van Joris. Wat is hij voor iemand?
„Joris is de handyman. Hij is van eenvoudige komaf en zit wat minder gecompliceerd in elkaar dan de anderen. Ik vind het leuk om een wat simpeler jongen neer te zetten. Zo’n karakter kun je gaandeweg wat verder uitdiepen. Misschien in een tweede seizoen.” 

Wat bepaalt volgens jou het succes van een nieuwe tv-serie? Of is dat iets ongrijpbaars?
„De kwaliteit zegt niks over het succes. Een goed script en goede acteurs bieden ook geen garanties. Een verhaal moet geloofwaardig worden neergezet, de kijker moet er in worden meegetrokken. Dat is het rare van televisie: het moet inhoud hebben én lekker zijn. Dat is nogal ongrijpbaar. Om die reden vallen heel goede tv-series er weleens uit en hebben heel slechte het juist weer enorm gemaakt.”

Hoe kijk jij aan tegen het fenomeen ‘scheiding’? 
„Mijn ouders zijn gescheiden toen ik wat ouder was en daar heb ik toch wel een knauw van gekregen. Het hoort er tegenwoordig een beetje bij dat mensen zich niet meer aan elkaar binden voor de rest van hun leven. Ik snap niets van de uitdrukking dat het gras altijd groener is bij de buren. Ik heb me voorgenomen om nooit ook maar in de buurt te komen van een scheidingssituatie. ”

De drie hoofdrolspelers van deze serie hebben in het echte leven een goede relatie. Wat is jouw geheim?
„Youp van ’t Hek zegt ‘praten, praten, praten’. Daar wil ik aan toevoegen: lekker met elkaar blijven eten, leuke dingen blijven doen en goede seks met elkaar houden. Of nog korter: alert zijn en constant scherp blijven.”

Meer over