Wilfried de Jong stopt met Zomergasten

29 april 2016 09:47 | sterren | Door Televizier

© Merlijn Doomernik/VPRO

De VPRO moet op zoek naar een nieuwe presentator voor Zomergasten. Wilfried de Jong houdt het na drie seizoenen voor gezien.

Wilfried de Jong is op dit moment in zijn carrière toe aan iets nieuws, vertelt de presentator aan RTV Rijnmond. "Ik heb Zomergasten met erg veel plezier gedaan. Maar het is een dienstbaar programma. Je bent eigenlijk te gast bij de gast. Ik ben 58 jaar, ik kan ook morgen omvallen. Ik wil de komende jaren echt dingen maken, van A tot Z. Dingen die helemaal uit mijzelf komen."

Veel lof

Zomergasten is een avondvullend live interviewprogramma dat al sinds 1988 op de buis is. Bekende Nederlanders worden aan de hand van zelfgekozen beeldfragmenten geïnterviewd. Sinds 2013 was Wilfried de gastheer tot genoegen van veel kijkers en critici. De editie van 2015 blijkt zijn laatste als presentator van het programma te zijn geweest. Onder meer Freek de Jonge, Hanneke Groenteman en Paul de Leeuw gingen hem voor.

De Jong

Wilfried heeft een behoorlijke staat van dienst. Hij is televisiemaker, schrijver en theatermaker. Op televisie was hij onder meer te zien als presentator van 24 Uur Met... en Holland Sport. Daarnaast is hij te horen in het Radio 1-programma Met het Oog op Morgen.

Het is nog niet bekend wie Wilfried de Jong opvolgt bij Zomergasten.

Meer over