Ondanks enorme interesse

William Rutten acht Het Perfecte Plaatje met onbekende Nederlanders ondenkbaar

5 oktober 2022 18:00 | sterren | Door Jef Willemsen

© ANP
Het is een van de meest gestelde vragen over Het perfecte plaatje: komt er ook een seizoen zonder BN'ers? Jurylid en sterfotograaf William Rutten heeft teleurstellend nieuws voor de belangstellenden.

Het achtste seizoen van Het perfecte plaatje staat op het punt te beginnen, maar wat jurylid William Rutten betreft is het vrijwel uitgesloten dat er ooit een seizoen zonder bekende Nederlanders komt. 

_______________________________________________________________________________

Elke dag de beste tv, film en serie-tips direct in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief:

_______________________________________________________________________________

'Honderdduizend aanmeldingen'

Rutten krijgt de vraag echter geregeld op straat. In gesprek met Veronica Superguide vertelt hij dan ook dat áls het zou gebeuren er misschien wel honderdduizend aanmeldingen binnen zouden komen. Maar de kans dat hij ooit het werk van onbekende amateurfotografen gaat beoordelen acht hij klein omdat het wat hem betreft niet bij het programma past. 

All-Stars editie

Waar hij echter wel oren naar heeft is een All-Stars editie van Het perfecte plaatje waarin de winnaars van de fotowedstrijd het nog een keer tegen elkaar opnemen. Het zou wat William betreft een ideale afsluiter zijn van het format mocht het programma ooit stoppen. 

Vooral doorgaan

Zelf is de 52-jarige fotograaf alles behalve van plan te stoppen: "Zolang het loopt, doe ik mee. Ik zou ook niet weten waarom we ermee zouden stoppen. Fotografie is hobby nummer één in de wereld, en dit is de perfecte mix tussen entertainen, een beetje etteren of een leuk grapje tussendoor en ook af en toe wat leren."

Het perfecte plaatje is vanaf woensdag 12 oktober te zien om 20:30 uur bij RTL 4.

Meer over