Wolter Kroes noemt Ben Saunders 'hondenlul'

8 mei 2015 12:51 | sterren | Door Televizier

© William Rutten - TROS

Wolter Kroes vindt het onvoorstelbaar dat Ben Saunders een verkeersregelaar tegen de vlakte sloeg. "Je bent een hondenlul als je dit doet, het is geen stijl."

Zanger Wolter Kroes haalt flink uit naar The Voice Of Holland-winnaar Ben Saunders, die op Bevrijdingsdag een verkeersregelaar bij een festival mishandelde. De man hield er een hersenschudding en een gebroken kaak aan over. "Ik vind: je bent een hondenlul als je dit doet, het is geen stijl," vertelt Wolter aan het AD. "Je beschadigt jezelf en je gezin, en ook het aanzien van het vak."

Geweld

"Ik snap geen hol van dat geweld, wist evenmin dat het in zijn aard zat," zegt de volkszanger. Hij denkt dat het te maken heeft met de in het slop geraakte carrière van Ben Saunders. "Natuurlijk: het kan frustrerend zijn als eerst alles lukt en vervolgens weinig meer," aldus Wolter. In 2014 deed Ben nog mee aan De Beste Zangers van Nederland, zoals Wolter in 2011 (zie foto), maar inmiddels heeft het TVOH-boegbeeld geen platenmaatschappij en boekingskantoor meer.

Voorbeeldfunctie

Wolter vindt dat zangers het goede voorbeeld zouden moeten geven. "We hebben een voorbeeldfunctie, mensen kijken allemaal naar je." Daarom zou het volgens de Viva Hollandia-zanger wel eens definitief over kunnen zijn met Ben Saunders als artiest: "Of zijn carrière voorbij is? De mijne zou dat wel zijn als ik dit had geflikt. Niemand wil je nog inhuren, mensen hebben geen trek in ellende."

Ben Saunders

Ben Saunders zat na de mishandeling een nacht vast op het politiebureau in Hoorn, samen met zijn broertje Jamie. Woensdag werden de heren weer vrijgelaten, maar binnenkort moeten ze zich voor de rechter verantwoorden. Aan RTL Boulevard liet Ben weten dat hij geen spijt heeft van zijn daden. "Excuses? Echt niet. Ik heb geen spijt. Die verkeersregelaar heeft zich ook misdragen."

Lees ook:
Ben Saunders mishandelt verkeersregelaar op Bevrijdingsdag.

Meer over